SicklaIndoorGolf

27.01.2021

Den 12.e december öppnade vi upp portarna på SicklaIndoorGolf. Det är jag och min kompis Felix Pålson som driver denna anläggning och vilken start vi haft. Vi har haft ett otroligt tryck på bokningarna och jag märker att det är många som är golfsugna där ute. 

Vad är då IndoorGolf för något? Jo det är träning och spel inomhus, vi på Sickla använder oss utav Trackman 4. Trackman 4 har dubbel radar vilket ger en extremt pålitlig avläsning av hur klubban träffat bollen och hur den kommer att flyga. Du ser allt ifrån svingspår, spinn, infallsvinkel och en hel del annat också. Vill du utveckla din golf och verkligen få förståelse för vad som händer är Trackman ett bra verktyg att använda sig av.

Jag själv har jobbat en hel del på att bli bättre på distanswedgar denna vinter, huvudfokuset är att kunna slå bollen lite högre med lite mer spinn från 50-100 meter. Det finns en funktion som heter "Test Center" i Trackman där du själv kan sätta upp ett test utefter vad du själv vill träna på. I denna funktion får jag ett mått mellan 50-100 meter  då det är det jag vill träna på och designat testet utefter. Trackman kommer säga "slå bollen 69 meter", där jag ska slå bollen så nära 69 meter carry och ha så lite sidledsavikelse som möjligt för ett bra resultat. 

Om ni vill ha en lättare vårsäsong ute på banan tycker jag ni ska komma förbi och träna!