Års resumé 2020

03.01.2021

Jag drog igång säsongen den första februari på Lumine med ett drygt 3 veckors träningsläger inför starten av Nordic League. Jag var bra med i den första tävlingen men avslutade med ett sämre avslutningsvarv och hamnade på en 23.e plats. Den andra tävlingen missade jag kvalgränsen med ett slag.

Jag kom hem till Sverige i början av mars och såg fram emot att säsongen skulle dra igång på riktigt inom några veckor bara. Däremot kom beskedet att all tävlingsverksamhet i Sverige skulle stoppas fram till den första juli vilket var förståeligt med tanke på Corona situationen.

Här blev det en stor lucka i kalendern där jag inte riktigt visste vart jag skulle lägga fokuset. Jag gjorde om mitt schema och tränade på, försökte få in mycket mängd för att bygga en bättre grund att stå på. Det som vart svårt i mitt fall under denna period var att veta när vi skulle få börja tävla igen, det var svårt att se meningen att stå 10 timmar om dagen att träna till någonting jag inte visste skulle bli av. Träningen var bra, men för min motivations del att få tävla blev den sämre.

Torsdagen den 2.a juli var det tävlingspremiär i Sverige, Katrineholm Open Hosted By Robert Karlsson. Ett stjärnspäckat startfält med flertalet Europatour vinnare fanns med i tävlingen. Jag spela väldigt stabilt denna vecka och hade inte en enda bogey i scorekortet sista 36 hålen, ett nytt rekord för mig. Jag slutade på en delad 12.e plats. Ni hittar alla inlägg om de tävlingar jag spelat på min hemsida.Detta var mitt 3.e år som proffs, hittills har jag lyckats med dessa placeringar inom topp 10:

Vinst på Nordic League 2018, Gamle Fredrikstad Open

Vinst på Oakley Tour 2018, Askersund Open

2.a plats Future Series 2018, Abbekås Open

2.a plats Future Series 2019, Hjo S Open

3.e plats Future Series 2018, Hagge Open

3.e plats Oakley Tour 2018, Köping Open

7.e plats Nordic League 2018, Åda OpenHär kommer säsongen i siffor,

23.e plats - SunBirdie Winter Series Lumine Hills Open

MC - SunBirde Winter Series Lumine Lakes Open

12.e plats - Katrineholm Open by Robert Karlsson

MC - Barsebäck Resort Masters

45.e plats - Stockholm Trophy by Folksam

41.e plats - PGA Championship Bråviken Open

Snittscore: 72.00

Lägsta noterade score: 67 (-5)

Birdies per varv: 3.82

Par per varv: 10.71

Bogey per varv: 3.12

Dubbelbogey per varv: 0.35

Trippelbogey eller värre per varv: 0.00

Fairwayträffar: 72%

Fairwayträff driver: 62%

Fairwayträff ej driver 84%

Grenträffar: 74%

Scrambling: 44%

Bunker: 61%

Puttar per varv: 31.53

Puttar per GIR: 1.84

Pliktslag: 0.35

Vatten: 0.18

Out: 0.24

Det är många delar i mitt spel som jag är nöjd med, till exempel hur jag tar mig från tee till green, här börjar jag känna mig trygg. Det som jag ska lägga mycket fokus på är att få bollen i hål, sätta fler puttar mellan 3-5 meter, få upp min scrambling % och göra fler up and downs. Kan jag utveckla mitt spel där kommer jag bli effektivare på att bygga lägre scorer.

Denna säsong har jag mer och mer kommit in på att coacha andra och hjälpa dem vidare med sin golf. Jag gick första steget i tränarutbildningen (TAU) tränarassistensutbildningen. Det var roligare och mer intressant än vad jag kanske hade tänkt. Så min plan för framtiden är att fortsätta tävla i kombination med att utbilda mig till tränare. Jag ser fram emot 2021 då ett tävlingsschema kommer kunna planeras och även utföras.